El primer torneig de pàdel suposa un repte per a nous jugadors que només han disputat partits amistosos. Avui volem aclarir tots els dubtes que sorgeixen quan volem passar de jugar amb amics a competir. En quin torneig inscriure’s, modalitats existents, etc.
En el pàdel podem trobar diversos tipus de campionats:

Tipus “Champions League”

És un dels tipus de torneig més atractiu. La idea és completar 4 grups amb 4 parelles cadascun. Cada parella juga 3 partits de “lligueta” (normalment, 2 sets i un tie break si cal fer desempat) i les 2 primeres parelles de cada grup passen a quarts de final, que de vegades es juguen amb el mateix format de 2 sets o, de vegades, a 1 sol set. Aquest tipus de torneig es sol jugar en divendres, dissabte i diumenge i assegura un mínim de 3 partits (6 sets)
És un format molt atractiu que permet jugar un mínim de 6 sets.

Lligues

És el format més popular de competició que ofereixen els clubs als seus socis. Es tracta de grups, normalment amplis, d’unes 10 parelles, en els quals solen ascendir les dues primeres parelles i descendir les 2 últimes. Es juga, normalment, un partit a la setmana.
Assegura un partit setmanal, el nivell sol ser molt igualat, tot i que en ser molts partits a vegades pot allargar-se.

Tipus “Americana”

Aquest tipus de torneig se celebra en el mateix dia i sol ser molt curt. En general es juga entre 8 o 16 jugadors, depenent de les pistes que hi hagi disponibles i el nivell dels jugadors. La dinàmica és senzilla: es van fent rondes i tots els jugadors s’enfronten contra tots en diferents partits.
Les regles varien depenent de l’organització, encara que en general els partits es juguen a un sol set. Els punts s’anoten de manera individual i el que hagi fet un major nombre al final de tots els partits disputats, guanya. És una bona forma de celebrar partits entre amateurs o de conèixer nous jugadors.
Aquesta modalitat americana assegura jugar contra moltes parelles i companys diferents, és un format molt àgil que permet conèixer nous jugadors.

Tornejos “Express”

És un format molt similar al tipus “Champions League”, però molt més ràpid. Se solen fer 2 grups de 4 parelles i cada parella juga 3 partits a 1 set. Les dues primeres de cada grup, juguen semifinals i les altres 4 solen jugar pel cinquè lloc. Aquest format assegura jugar 5 sets i es juga en un sol dia.

Tipus “Federat”

En els tornejos federats es juga a eliminatòria directa i, en ocasions, hi ha quadre de consolació per a les parelles que perden a primera ronda.
En aquest tipus de tornejos jugar amb rànquing assegura certa igualtat de nivells, són els tornejos que donen rànquing per competir a nivell autonòmic, nacional o pre-prèvies WPT

Com organitzar un Torneig de Pàdel?

Amb el mòdul de campionats de ReservaPlay ® la gestió de tornejos s’agilita moltíssim, permetent als clubs organitzar diferents modalitats fàcil i còmodament.
Organitza fàcilment campionats de pàdel tipus eliminatòria, lliga (normal o americana) o combinació dels dos.

tornejos reservaplay

Facilita les inscripcions de socis i no socis.
Gestió de la lliga per part dels jugadors. Seguiment dels resultats i la classificació en temps real
Seguiment dels quadres en els campionats de tipus eliminatòria.
Amb ReservaPlay ® la gestió de campionats i lligues és molt més fàcil
ReservaPlay ®, el sistema de gestió i reserves que et farà guanyar!